Wednesday, September 28, 2016

Handset rosak! Akaun Maybank setahun dah tak aktif.....Part 1

haaa...2 skali topik ari ni....ok....mase balik pahang raye haji baru-baru ni, aku dapat surat cinta dari maybank...tanpa sedar rupe-rupenye dah setahun akaun maybank aku dah tak aktif...maybank bagi tempoh sampai 30hb sept ni untuk aktifkan...dalam akaun aku tu ade la duit sebyk rm136.06....so tadi dalam pukul 2 lebih aku pun terkedek-kedek pegi pekan Teluk Intan...beli kupon parking kete...pastu terkedek-kedek pegi cimb keluarkan duit dulu...pastu pegi maybank...

cara nak aktifkan akaun sonang yo...keluarkan duit dan masukkan balik duit tu...atau masukkan duit dan keluarkan balik duit tu...mesti ade kedua-dua transaksi...

tapi....kes aku, bank tak leh wat traksaksi yang mudah bangat tu...sebab akaun aku telah di "tag" oleh pihak Maybank...disebabkan owner kete tidak membayar ketenye....aku penjaminnye....kete tu ada tunggakan bayaran....hahaha!

so....tinggal 2 ari je lagi nak aktifkan akaun aku tu....camno? aku redho je la duit itu lenyap begitu saje....hermmmmm....

 handset problem...camne nak contact2 diorg? erk!
hahaha! aku akan usahakan sehingga ke titisan milo ais yang terakhir...hamboi! craving sgt dah tu....keknye boikot milo! ohoi!
ate, nak minum koko udah allergic pulak...emmmm....

cite pasal handset tadi...lepas dah tak berjaya mengaktifkan akaun tadi...aku pun terkedek-kedek menyeberang jalan yang penuh sesak dengan kete...ape ke he deme ni ramai-ramai time keje ni...ish3...ape aje kejenye nak ngulo2...eh3? tak baik oiii buruk sangka...marilah kite reramai husnuzon!

xcually aku nak cari kedai handset milik bumiputera...tapi tak tahu di mana letaknye kat pekan teluk intan ni...klau kat pahang tau la aku....so aku pegi je la kedai kawan laki aku ni...kdai pemiliknye cina...ok...try test la ape masalah handset aku ni...test baterinye, takdek respon...caj tak detect...nak test hset, stok bateri pulak takdek...ohoi! pasti ade hikmah semua kejadian ini...percayalah!

so....aku balik je la....sekurang-kurangnye aku tau pasal status akaun dan status bateri handset aku...balik nanti nak try test bateri lame la...

tak dapat wasap, aku guna google hangout...hahaha! tapi dah 2 ari kak cik x respon...kak lang lagi la....
kot-kot korg bace blog ni...sila la respon google hangout/talk... :p

Sekian cerita ari ni....
p.s.: dolu2 suke tulis diari setiap hari...

4 comments:

  1. mmg tak layan laaa google2 hangout ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah2..entry ni pun baru baca hari ni 17.1.2017.

      hang out org masa asus dulu ade la..awk chat terus keluar notification. Lenovo ni mane ade hang out kakak oiiii...

      Delete